2010. június 18., péntek

Illatos lepénysüti

   Megőrzöm és megosztom ezt a receptet, bár kicsit sem török, nincs is benne semmi ördöngösség, de az enyém, az első igazi sütireceptem. :) Bizony tényleg komolyan ez az első ilyen jellegű recept, ami csak úgy kialakult a konyhaasztalomon és még jelesre is vizsgázott a mai 2 tagból álló minimanó zsűri előtt. Na ez azért nem azt jelenti, hogy ennyire borzasztóan zöldfülű lennék, csak épp kreatív energiáimat eddig leginkább a főfogások kötötték le.
   Mi csokis tejszínhabbal ettük frissen melegében, hmmm...


Hozzávalók:
  1,5 pohár liszt (1 pohár = 2,5 dl)
  1 púpozott kk sütőpor
  2 tojás
  2-3 ek aprított kandírozott narancshéj
  2 tk mandulaaroma
  1 csomag vaniliás cukor
  2-2,5 dl porcukor (ízlés szerint)
  negyed pohár olaj
  fél pohár tej
  jégcukor a tetejére (elhagyható)

   A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A többi hozzávalót összekeverjük, majd óvatos mozdulatokkal a fehérjehabot is beledolgozzuk a masszába. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk, aljába sütőpapírt vágunk, majd belesimítjuk a tésztát. Előmelegített közepesen meleg sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
Remek kísérő lehet fagylaltok, pudingok mellé.
   Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések: